Scroll Top
Jong-volwassenen

Wat fijn dat jij er bent. Ben je nieuwsgierig wat het geloof voor jou zou kunnen betekenen. Of heb je heel veel vragen? Het is goed dat je hier bent. Wellicht kunnen wij antwoord geven op de vragen die jij hebt. Voor jongeren is er een gespreksgroep waar deze vragen worden besproken. Dit noemen wij catechisatie.Ook is er in de kerk een kerkelijk werker aanwezig. Hij is er voor alle vragen die jij hebt.

Ook in het komende jaar hopen we weer catechese te verzorgen voor de tieners van  onze gemeente en eventueel leeftijdgenoten die het ook interessant vinden.

Doe jij ook mee?
Het is fijn als jij dit jaar ook (weer) meedoet – Je bent welkom! En als je vrienden of vriendinnen hebt die het leuk vinden om over belangrijke onderwerpen na te denken en door te praten – neem ze gerust mee!

Heb je al belijdenis gedaan, ben je jong en wil je samen dienen of geven? Kijk dan eens op de pagina “Doe Mee” Hier kun je kiezen uit verschillende kansen om te dienen en/of kansen om te geven. Zo bouw jij mee aan onze gemeente!

maar… er is meer!

Als je wat meer diepgang zoekt in het geloof kunnen wij jou belijdenis catechisatie aanbieden. Dit betekent niet dat jij gelijk belijdenis moet doen! Je gaat in gesprek over de vragen die je hebt en krijgt antwoord op hoe je jouw geloof kunt vormgeven.

Het zou kunnen zijn dat dit ertoe leidt dat je je geloof ook wilt belijden. Dit betekent dat je in aanwezigheid van de gemeenteleden aangeeft dat je een kind van God bent en bij de kerk wilt horen.
Heb je er behoefte aan om met anderen samen te komen na je belijdenis, stuur dan een berichtje naar onze predikant.
Misschien kun je je aansluiten bij een Alpha-cursus bij ons in de kerk of bij jou in de buurt wil je hier meer informatie over neem dan contact op met onze predikant.

.

Jongeren

Wij zijn er voor jou. Vanuit de kerk bieden wij catechisatie en (clubavonden) aan.
De clubavonden staan in het teken van verbinding maken (met elkaar/de gemeente) en het gezellig samen zijn. De catechisatie is er voor jullie om je kennis van de bijbel en het geloof te vergroten en erover te praten hoe je dit kunt toepassen in de praktijk.
Wat is catechisatie? Je zou kunnen zeggen: onderwijs door de kerk. Het is vragen stellen, samen nadenken, en praten over belangrijke onderwerpen die met het geloof te maken hebben. Het gaat over geloof, gebod, gebed. Over het leven van een christen. Over bagage die belangrijk is voor onderweg. Proberen om antwoorden te geven op de vragen van tieners van nu. Het gaat om weerbaar maken, omdat het niet alleen belangrijk is dát je gelooft, maar dat je ook weet wát je gelooft.

.

Kinderwerk

Hey, wat leuk dat jij hier op hebt geklikt. Want hier vertellen we wat je in de kerk kunt doen en beleven.

Tijdens de dienst kun je mee gaan naar de kindernevendienst. Dit houdt in dat je eerst samen met je ouders de kerkzaal in mag. Voordat de dominee het verhaal (de preek) vertelt voor de volwassenen mag jij mee met de andere kinderen naar een andere ruimte in de kerk.
Daar zul je een verhaal horen, verteld door de leiding van de kindernevendienst. Over dit verhaal ga je kleuren of knutselen. Wat je hebt gemaakt, mag je meenemen. Als de dominee klaar is met zijn verhaal, ga je terug naar de kerkzaal. Dan kun je weer meezingen en luisteren tot het einde van de kerkdienst.

De kinderen uit de kerk kiezen vaak vooraf een lied wat we luisteren in de kerk en wat te zien is op het scherm. Zijn er vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op.

.

voor de allerkleinsten

Wat leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina. Dit is de pagina voor de allerkleinsten onder ons. Door middel van deze pagina willen wij graag informatie geven aan de ouders/verzorgers van de kinderen van nul tot vier jaar.
oppasdienst
Elke zondagmorgen is de oppas rond 9:15 uur aanwezig. Voel u welkom om uw kind naar de oppas te brengen.
aanwezig bij de oppas:
  • Allereerst een gezellige oppas
  • Een aankleedkussen
  • Mogelijkheid tot het opwarmen van bijv. een fles
  • Plastic bekers
  • Heel veel speelgoed: auto’s, keukenspeelgoed, boerderijdieren, voorleesboekjes, tekenpapier, kleurpotloden en nog veel meer.
Waar u zelf aan kunt denken:
  • Luiers en eventuele een extra setje kleding
  • Een drinkbeker of fles
  • Snacks
Carine-in-t-Veld-400x400px
Carine in 't Veld-Mol
oppas-contactpersoon